Näyttelyt Paimion parantolassa​

Parantolan näyttelyihin voi tutustua vierailujen yhteydessä. Ulkopuolen voi kiertää vapaasti tai parantolan ympäri viitoitettua Arkkitehtuuripolkua seuraillen.

Parantolan huoneita​

Pysyvä näyttely

Parantolan huoneita -näyttely on kokemuksellinen näyttely Paimion parantolan arkkitehtuurista, kalusteista ja yhteisöstä sekä parantolan eristetystä arjesta. Näyttelyssä kävijä pääsee tutustumaan 1930- ja 70-luvun museoituihin potilashuoneisiin. Muissa näyttelyn huoneissa vierailija voi esimerkiksi heittäytyä pitkäkseen 1930-luvun sairaalasängylle ja kokeilla onko Alvar Aallon ’äänetön lavuaari’ luvatun hiljainen.

Näyttelyssä voi tutustua nuorten arkkitehtien Aino ja Alvar Aallon ajatteluun sekä yhteistyöhön muiden ammattilaisten kanssa, ja huumautua parantolan väreistä upean, valkoisen ulkokuoren alla.

Pääsy Parantolan huoneita -näyttelyyn sisältyy opastettuihin kierroksiin. Voit myös varata lipun pelkkiin näyttelyihin.

Näyttelyn suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut Miina Karske ja Martin Born.

Kuvat: Johannes Romppanen ja Risto Musta (ylhäällä), Jaska Poikonen (alhaalla)

Aulanäyttely

Pysyvä näyttely

Parantolan aulassa sijaitsevasta näyttelystä saa yleiskatsauksen parantolan vaiheista. Näyttely on maksuton ja siihen voi tutustua vapaasti rakennuksen aukioloaikoina.

Näyttely kertoo 1930-luvulla valmistuneen parantolan suunnittelun ideologiasta, rakentamisesta, sen ikonisista huonekaluista, teknisistä innovaatioista sekä sen suunnitelleesta nuoresta arkkitehtipariskunnasta,  Aino ja Alvar Aallosta.

 

Maksuton