Näyttelyt Paimion parantolassa

Parantolasta löytyy kaksi näyttelyä, joihin voi tutustua vierailujen yhteydessä. Ulkopuolen voi kiertää vapaasti tai Arkkitehtuuripolkua seuraillen.

Avoinna:

Lauantai 11-17
Sunnuntai 11-17

Yksityisopastukset sopimuksen mukaan.

Parantolan huoneita

Parantolan huoneita -näyttely on kokemuksellinen näyttely Paimion parantolan arkkitehtuurista, kalusteista ja yhteisöstä sekä parantolan eristetystä arjesta. Näyttelyssä kävijä voi heittäytyä pitkäkseen  1930-luvun sairaalasängylle ja kokeilla onko Alvar Aallon ’meluton lavuaari’ luvatun hiljainen.

Näyttelyssä voi tutustua nuorten arkkitehtien Aino ja Alvar Aallon ajatteluun sekä yhteistyöhön muiden ammattilaisten kanssa, ja huumautua parantolan väreistä upean, valkoisen ulkokuoren alla.

Näyttelyn suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut Miina Karske ja Martin Born.

 

Aulanäyttely

 

Parantolan aulassa sijaitsevasta näyttelystä saa yleiskatsauksen parantolan vaiheista. Näyttely on maksuton ja siihen voi tutustua vapaasti rakennuksen aukioloaikoina ennen tai jälkeen rakennuskierroksen. 

Näyttely kertoo 1930-luvulla valmistuneen parantolan suunnittelun ideologiasta, rakentamisesta, sen ikonisista huonekaluista, teknisistä innovaatioista sekä sen suunnitelleesta nuoresta arkkitehtipariskunnasta,  Aino ja Alvar Aallosta.  

 

 

Alvar Aallon suunnittelema vaatekaappi