Koe Paimion parantolan kesä 2022

Paimion parantolan kesä on täynnä toivoa. Tule nauttimaan sielun ja ruumiin ravinnosta ainutlaatuiseen ympäristöön. Tutustu Alvar ja Aino Aallon kansainväliseen funkkisarkkitehtuurin helmeen, vieraile näyttelyissä ja kaupassa, hengitä hyvää happea luonnossa ja yövy rauhoittavan mäntymetsän keskellä.

Paimion parantolaan voi tulla käymään aukioloaikojen puitteissa, parhaan elämyksen toki varmistat hankkimalla liput tutustumiskierrokselle etukäteen. Paimion parantola on hyvä päiväretkikohde, ja nyt täällä voi myös yöpyä. Uutta on myös Ravintola Toivo.

PAIMION PARANTOLA ON AUKI KESÄLLÄ 1.6. – 28.8. TI – SU KLO 11 – 19

Opastetut kierrokset

60–90 minuutin opastetuilla kierroksilla pääset tutustumaan parantolan ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin, muotoiluun, historiaan ja tunnelmaan sekä vierailemaan kuuluisalla aurinkoterassilla.  

Parantolan huoneita -näyttely

Kokemuksellisessa Parantolan huoneita -näyttelyssä pääset tutustumaan parantolan arkeen, innovatiivisiin ratkaisuihin ja parantolaan suunniteltuihin kalusteisiin. Valkoisen kuoren alta paljastuvat parantolan värit.  Pysyvä näyttely sisältyy pääsylipun hintaan. 

Kesänäyttely: Aalto-huonekalujen alkulähteellä – keräilijä Pertti Männistön kokoelma

Näe maailman laajimman yksityisen Aalto-kokoelman helmiä syntysijoillaan. Näyttelyssä on parantolan alkuperäiskalusteita sekä ainutlaatuisia prototyyppejä ja mielenkiintoisia tarinoita. Kesänäyttely sisältyy pääsylipun hintaan.

 

 

Kesänäyttely: Elämisen tiloja - Elina Brotheruksen valokuvanäyttely

Paimion parantolan entisissä potilashuoneissa on nähtävillä Elina Brotheruksen valokuvia, jotka hän kuvasi Maison Louis Carréssa Aallon ainoassa Ranskaan toteutetussa yksityisrakennuksessa. 

 

Ravintola Toivo

Parantolan juhlasalissa toimiva Ravintola Toivo palvelee vierailijoita tiistaista sunnuntaihin klo 11–19. Toivoon voit tulla viihtymään ja nauttimaan hyvästä ruuasta ja juomasta, tai kahville sinulle ja ryhmällesi sopivana ajankohtana. 

Majoitus

Yövy rauhoittavan mäntymetsän keskellä nostalgisessa hoitajien asuntolassa. Jokainen huoneisto on yksilöllinen ja sisältää oman pienen keittiön sekä kylpyhuoneen. Varustelutaso vaihtelee huoneistoittain.  

Kauppa

Pistäydy vierailullasi Kaupassa tekemässä ostoksia parantolan hengessä. Valikoimasta löytyy mm. julisteita, kirjallisuutta sekä muita yhteistyökumppaneittemme pientuotteita. Kaupan löydät parantolan aulasta.

Parantolan kesäkurssit

Kesäkuussa Paimion parantolassa järjestetään ensimmäiset osat tulevista kesäkursseista. Kursseilla tutkitaan rakennusta, designia, tuotantoa ja tulevaisuuden ajattelua odottamattomilla ja kiehtovilla tavoilla ammattilaisten kanssa.  

Ulkoilu

Päärakennuksen ympärillä kulkevaan Arkkitehtuuripolkuun ja ympäröivässä mäntymetsässä kulkevaan kulttuuri- ja luontopolkuun voi tutustua omatoimisesti ja maksutta. Arkkitehtuuripolun opastus on toteutettu QR-koodien avulla. 

Lahjoita hyvään huomiseen 

Paimion parantola on Alvar ja Aino Aallon suunnittelema kansainvälinen funkkisarkkitehtuurin helmi, joka herää vaiheittain taas täyteen loistoonsa. Parantola kehittyy juurilleen uskollisena ainutlaatuiseksi foorumiksi taiteelle, tieteelle ja hyvinvoinnille. Paikaksi, jossa muotoillaan hyvää huomista.  

Voit osallistua Paimion parantolan kulttuuriperinnön säilyttämiseen tuleville sukupolville yksityishenkilönä tai yrityksen/yhteisön kautta.  

Ota yhteyttä:

Lotta Mujo, kehittämispäällikkö

+358 40 776 7803

lotta.mujo@paimionparantola.fi 

Pysäköinti

Päärakennuksen läheisyydessä on kaksi pysäköintialuetta, joissa vierailijat voivat pysäköidä vapaasti. Busseille on oma pysäköintialue. 

Kulkuyhteydet

Paimion parantolalle pääsee helposti autolla, linja-autolla ja paikallisbussilla Turun Kauppatorilta. Helsingin suunnalta tultaessa bussit pysähtyvät Valtatie 1:n (E18) liittymässä 11. (linja-autopysäkki: Paimio th L). Välimatka pysäkiltä parantolalle on noin 5 kilometriä, jonka voi kulkea taksilla tai Paimion sisäisellä kaupunkilinjalla. (Taxidata 0200 10041). 

Esteettömyys

Esteetön sisäänkäynti päärakennuksen vasemmalla sivulla. Pääsisäänkäynnin eteen voi ajaa tarvittaessa. Opastukset ovat esteettömiä. 

Paimion parantola täyttää 90 vuotta!

Tilaa uutiskirjeemme, ja kuulet ensimmäisenä juhlavuoden tapahtumista ja näyttelyistä.