fbpx

Spirit of Paimio 2024 -konferenssin teemana on Yhteisöjen uusi aika

Paimion parantola -säätiön vuosittainen  Spirit of Paimio -konferenssi järjestetään Paimion parantolassa 9.-10.10.2024. Konferenssi keskittyy tänä vuonna yhteisöjen ja yhteenkuuluvaisuuden voimaan, teemana on Yhteisöjen uusi aika.

Tapahtuma jatkaa viime vuoden ensimmäisessä konferenssissa käynnistettyjä keskusteluja siitä, kuinka Alvar ja Aino Aallon arkkitehtuurin kantavia periaatteita – empatiaa, yhteisöllisyyttä ja tieteen hyödyntämistä – voidaan soveltaa nykypäivän yhteiskuntien kehittämisessä. Pääpuhujiksi on vahvistettu kansainvälisesti tunnettuja nimiä eri luovilta ja tieteen aloilta, kuten Bjarke Ingels, Beatriz Colomina, Carlo Ratti, Ersilia Vaudo, Octave Perrault, Spencer Bailey ja Studio Swine. Uusia nimiä julkistetaan pian.

Kuraattori Joseph Grima ja Mirkku Kullberg, Paimion parantolan säätiön toimitusjohtaja, ovat rakentaneet päiville ohjelman, jonka lähtökohtana on Alvar Aallon seuraava sitaatti: ”Rakennustaide on elämän synteesi aineellistuneessa muodossa. Meidän tulee yrittää tuoda saman katon alle ajattelutapa, joka ei ole pirstaleinen, vaan jossa kaikki on sopusoinnussa keskenään.”

Yhteenkuuluvaisuuden idea on keskeinen Aaltojen työssä ja erityisen näkyvä Paimion parantolassa, joka toimii tämän vuoden keskustelujen pohjana.

Viime vuoden tapahtuma keskittyi pohtimaan, mikä parantolan tulevaisuus voisi olla kun katsotaan funktionalistisen arkkitehtuurin maamerkin vaalimista pidemmälle. Tänä vuonna otamme askeleen eteenpäin ja laajennamme perspektiiviä entisestään.

Konferenssi on mahdollisuus etsiä uusia yhteisöllisyyden visioita ja selvittää niiden merkitystä aikamme monimutkaisessa maailmassa. Millaisia seurauksia ihmisille on siitä, ettei Aaltojen edistämä yhteenkuuluvaisuus enää riipu fyysisestä läheisyydestä? Mitä voimme oppia Aaltojen mestariteoksen arkkitehtuurista, ja näitä oppeja voitaisiin soveltaa tulevien vuosien rakennuskäytännöissä.

Tervetuloa mukaan nauttimaan inspiroivista puheenvuoroista ja keskustelemaan arkkitehtuurin, kaupunkien, yhteiskuntien ja hyvinvoinnin tulevaisuudesta. Spirit of Paimio -konferenssin liput ovat nyt myynnissä.

Tilaa uutiskirjeemme

Paimion parantola on enemmän kuin rakennus. Vuosien saatossa parantola on saavuttanut kansainvälisen maineen yhtenä modernin arkkitehtuurin merkkiteoksista.

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä Paimion parantolan tapahtumista ja näyttelyistä.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.