fbpx

Nykytaiteen näyttely AIR levittäytyy parantola-alueelle kiehtovalla tavalla

Paimion parantolassa on avautunut nykytaidenäyttely AIR, osana Paimion parantolan kesäohjelmaa. Näyttely tuo eturivin nykytaiteilijoiden teoksia ainutlaatuiseen kohteeseen ja sen ympäristöön. AIR pyrkii luomaan vuoropuhelua parantolan arkkitehtonisen perinnön ja luonnon välille. AIR kutsuu katsojat pysähtymään ja latautumaan elämyksellisen ja rauhallisen nykytaiteen parissa.

AIR:n merkittävimpiä teoksia ovat muun muassa Josefina Nelimarkan kokemuksellinen installaatio Atmospheric Un/knowing, joka sijoittuu parantolan kuuluisaan mäntymetsään, Tuomas A. Laitisenin uusi installaatio Penelope ja Nastja Säde Rönkön 6 kuukautta ilman, joka kertoo taiteilijan kokeilusta elää ilman nettiyhteyttä puoli vuotta. Muut näyttelyn taiteilijat ovat Artor Jesus Inkerö, Toni Elg, Ola Kolehmainen, Andreas Behn-Eschenburg, Santtu Laine, Eeva Lietonen, Pekko Vasantola ja Emilia Tanner, ketkä jokainen ovat luoneet tulkintansa AIR-teemasta.

’’Elämme ajassa, jossa keskittyminen on suurimmalle osalle ihmisiä erittäin vaikeaa. Pirstaloitunut maailma on luonut pirstaloituneen mielen, joka vaatii jatkuvia sysäyksiä’’, AIRin kuraattori Jari Saariaho sanoo. ’’Huomiohakuinen kulttuurimme on omansalainen pandemia.’’

Paimion parantola suunniteltiin lääketieteelliseksi instrumentiksi, paikaksi hengittää. ’’Nyt AIR yhdistää hengittämisen taiteen hengittämisen arkkitehtuurin hidastamalla tahtia’’, Saariaho jatkaa.

AIR on avoinna sesongin aukioloaikojen mukaisesti kesäkuusta syyskuuhun, tiistaista sunnuntaihin klo 10-18.

Tilaa uutiskirjeemme

Paimion parantola on enemmän kuin rakennus. Vuosien saatossa parantola on saavuttanut kansainvälisen maineen yhtenä modernin arkkitehtuurin merkkiteoksista.

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä Paimion parantolan tapahtumista ja näyttelyistä.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.