Parantolan joulunaika

Alvar ja Aino Aallon mestariteos tarjoaa ainutlaatuiset puitteet nauttia joulun odotuksesta. Tule viihtymään jouluillallisille, viettämään pikkujouluja, ulkoilemaan ja majoittumaan rauhoittavan mäntymetsän keskelle. Rakennuksen arkkitehtuuriin ja historiaan voit tutustua opastetuilla kierroksilla. Paimion parantolassa voit viettää pikkujouluja myös isommalla porukalla. 

Seuraathan verkosta parantolan aukioloaikoja vierailua suunnitellessasi. Parhaan elämyksen varmistat hankkimalla liput tutustumiskierrokselle etukäteen. Jouluillallisten yhteydessä saat opastetun kierroksen edullisemmin.  

Joulun ajan teemaillallisille on paikkoja rajoitettu määrä, varaa omasi nyt! 

 

Olemme auki 17.12 saakka ti–pe 11–15, la 11-17 

Opastetut kierrokset:
ti–pe: klo 13 ja 15
la: klo 11, 13 (60 min) ja 15

Lisäksi yksityis- ja ryhmäopastuksia sekä opastuksia muilla kielillä sopimuksen mukaan.
Suomenkielisille opastuksille saatavissa mukaan englanninkielinen luettava opastuslehtinen.

Perinteinen joulunaika

Parantolassa virittäydytään jouluun tunnelmallisilla jouluillallisilla (alk. 18.11.) ja joululounailla (alk. 1.12.). Samalla voit hankkia joululahjoja parantolan kaupasta.  

 

 

Viikonloppulomat

Tule parantolaan lataamaan akkuja ja nauttimaan ainutlaatuisen rauhoittavasta tunnelmasta mäntymetsän keskelle. Valoa pimeään -virkistysviikonloppu 130 €/2 hlöä, sis. majoituksen pe–la tai la–su ja aamiaiskassin . 

 

Yritykset ja ryhmät

Suunnitellaan yhdessä ainutlaatuinen vierailu Paimion parantolaan esimerkiksi
jouluillallisen ympärille.
 

 

 

Kurssit ja tapahtumat

Syyskaudelle on tulossa tapahtumia ja kursseja, päivitämme tietoja tänne. Kannattaa seurata meitä myös somessa.   

Opastetut kierrokset

Koe Parantola 90 minuutissa tai tee lyhyempi tutustumiskierros (60 min.) Opastetuilla kierroksilla pääset tutustumaan arkkitehtuuriin, muotoiluun ja historiaan sekä vierailemaan kuuluisalla aurinkoterassilla.  

Parantolan huoneita -näyttely

Kokemuksellisessa Parantolan huoneita -näyttelyssä pääset tutustumaan parantolan arkeen, innovatiivisiin ratkaisuihin ja parantolaan suunniteltuihin kalusteisiin. Pysyvä näyttely sisältyy pääsylipun hintaan.  

Lahjoita hyvään huomiseen 

Paimion parantola on Alvar ja Aino Aallon suunnittelema kansainvälinen funkkisarkkitehtuurin helmi, joka herää vaiheittain taas täyteen loistoonsa. Parantola kehittyy juurilleen uskollisena ainutlaatuiseksi foorumiksi taiteelle, tieteelle ja hyvinvoinnille. Paikaksi, jossa muotoillaan hyvää huomista.  

Voit osallistua Paimion parantolan kulttuuriperinnön säilyttämiseen tuleville sukupolville yksityishenkilönä tai yrityksen/yhteisön kautta.  

Pysäköinti

Päärakennuksen läheisyydessä on kaksi pysäköintialuetta, joissa vierailijat voivat pysäköidä vapaasti. Busseille on oma pysäköintialue. 

Kulkuyhteydet

Paimion parantolalle pääsee helposti autolla, linja-autolla ja paikallisbussilla Turun Kauppatorilta. Helsingin suunnalta tultaessa bussit pysähtyvät Valtatie 1:n (E18) liittymässä 11. (linja-autopysäkki: Paimio th L). Välimatka pysäkiltä parantolalle on noin 5 kilometriä, jonka voi kulkea taksilla tai Paimion sisäisellä kaupunkilinjalla. (Taxidata 0200 10041). 

Esteettömyys

Esteetön sisäänkäynti päärakennuksen vasemmalla sivulla. Pääsisäänkäynnin eteen voi ajaa tarvittaessa. Opastukset ovat esteettömiä.