Paimio Sanatorium 90 Poster Competition

Tuomaristo

 

Ilkka Kärkkäinen, so_helsinki

”Aino ja Alvar Aallon suunnittelua ohjasi vahvasti inhimillinen näkökulma -ihmisistä haluttiin pitää hyvää huolta. Tätä samaa inhimillistä näkökulmaa haemme nyt kansainvälisen julistekilpailun avulla. Kilpailun tuomaristo toivoo tämän ajankohtaisen teeman inspiroivan julistesuunnittelijoita ympäri maailman; luomaan omaperäistä, visuaalisesti vahvaa ja ajatonta suunnittelua, joka tuntuu ja näyttää hyvältä ja saa ihmiset voimaan paremmin.”
 

Ilkka Kärkkäinen toimii Paimion parantola 90 -julistekilpailun tuomariston puheenjohtajana.

Hän on graafinen suunnittelija, joka aloitti työuransa WSOY:llä vuonna 1986 – kokemusta on siis kertynyt vuosikymmeniä. Viime vuodet Ilkka on toiminut julistetaiteen, taidegrafiikan ja typografian parissa so_helsinki- ja TypoCraft Helsinki -kollektiiveissa.

Graafinen muotoilija Ilkka Kärkkäinen

Viestintäjohtaja Anna Vartiainen

 

 

 

Anna Vartiainen, Paimion parantola -säätiö

Anna Vartiainen on kulttuurikentän laaja-alainen moniottelija. Hän on toiminut kehitys- ja johtotehtävissä niin taiteen, muotoilun kuin liiketoiminnan saralla eri kokoisissa organisaatioissa, Suomessa ja ulkomailla. Hänellä on vankka kokemus kansainvälisen viestinnän ja markkinoinnin aloilta. Paimion parantola -säätiön kansainvälisten hankkeiden rinnalla Anna toimii muun muassa Designmuseon säätiön hallituksen varapuheenjohtajana.

 

 

Teemu Kiiski, Finnish Design Shopin toimitusjohtaja

Teemu Kiiski on Finnish Design Shopin perustaja ja toimitusjohtaja. Vuonna 2004 perustettu Finnish Design Shop tunnetaan yhtenä maailman suurimpana pohjoismaiseen muotoiluun erikoistuneena verkkokauppana, joka on jo lähes kahden vuosikymmenen ajan pyrkinyt kasvattamaan suomalaisen ja pohjoismaisen muotoilun tunnettuutta ja saavutettavuutta ympäri maailmaa. Kuratointi on ollut alusta lähtien toiminnan ytimessä: jokainen tuote on aina huolella valittu. Laatu ja erinomainen design ei ole elitismiä – se on vastuullista kuluttamista, joka tekee ihmisten elämästä onnellisempaa.

Toimitusjohtaja Teemu Kiiski

Design Lead Niina Sihto

 

 

 

Niina Sihto, Fyra

Niina Sihto on kansainvälisesti palkitun suunnittelutoimisto Fyran perustajajäsen ja osakas. Työympäristösuunnitteluun ja konsepteihin erikoistunut design lead Niina on vetovastuussa erilaisten monialaisten hankkeiden toteuttamisesta, ja opettaa myös sisustusarkkitehtuuria Aalto-yliopistossa.

 

 

 

Tuomas Jääskeläinen, Helsingin Sanomat

Tuomas Jääskeläinen on Helsingin Sanomien brändistä vastaava art director. Hän on tehnyt pitkän uran suunnittelijana aikakauslehdissä Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Tuomas on Grafian hallituksen jäsen.

AD Tuomas Jääskeläinen

Ohjelmajohtaja Anni Korkman

 

 

 

Anni Korkman, Helsinki Design Week

Anni Korkman on Luovi Productionsin ohjelmajohtaja. Työssään Anni vastaa Helsinki Design Week -festivaalin ja Weekly-median sekä Fiskars Village Art & Design Biennalen sisällöistä. Työtehtäviin kuuluu myös mm. Helsinki Design Weeklyn suositun radio-ohjelman toimittaminen sekä muotoilu- ja arkkitehtuuriaiheisten Weekly Talks -keskustelutapahtumien emännöinti. Anni on valmistunut taiteen maisteriksi Central Saint Martinsin yliopistosta Lontoosta ja työskennellyt pitkään luovilla aloilla sekä Suomessa että kansainvälisesti.

 

 

Teemu Kurkela, JKMM Arkkitehdit

Teemu Kurkela on JKMM Arkkitehtien perustajaosakas. Hän opiskeli arkkitehtuuria Columbian yliopistossa ja Teknillisessä korkeakoulussa. Kurkela toimi arkkitehtuurin professorina Aalto-yliopistossa vuosina 2011-2018. Hän on saanut useita palkintoja, muun muassa Suomen valtion arkkitehtuuripalkinnon vuonna 2007 ja Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon 2021 Kirkkonummen kirjastosta. Kurkela on ollut pääarkkitehtina useissa suomalaisissa maamerkkirakennuksissa, kuten Tanssin talossa, Keski-Suomen keskussairaala Novassa sekä kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaassa – unohtamatta Suomen paviljonkeja Shanghai Expossa 2010 ja Dubai Expossa 2020.

Arkkitehti Teemu Kurkela

AD, graafinen suunnittelija Marina Veziko

 

 

Marina Veziko

Marina Veziko on brändisuunnitteluun ja kuvauksiin erikoistunut helsinkiläinen graafikko ja AD. Hän on työskennellyt laaja-alaisesti kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille, niin kaupallisten kuin kulttuurialan projektien parissa. Hänen moneen otteeseen palkitut työnsä ovat olleet laajalti esillä useissa alan medioissa. Vuonna 2016 hän sai Adobe Nordic Creative Talent Award -tunnustuksen ja vuonna 2021 Grafia valitsi hänet Vuoden graafikoksi.

 

 

Rafaela Seppälä

Kilpailun suojelijana toimii Rafaela Seppälä.

Rafaela Seppälä on taiteen ja suomalaisen muotoilun keräilijä. Hän on myös Sanoma Oyj:n ja Kansallisgallerian säätiön hallituksien jäsen. Seppälä oli Kiasman Tukisäätiön perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja ja on ollut jäsenenä myös Suomen Arkkitehtuurimuseon säätiön, Ornamo-säätiön, ELO-säätiön ja Guggenheim-Helsinki -säätiön hallituksissa. Seppälä on perustanut Tiftö Säätiön tukemaan suomalaista taidetta ja edesauttamaan sen esittämistä maailmalla.



Kilpailun suojelija Rafaela Seppälä

Julistekilpailun järjestää Paimion parantola -säätiö. Kilpailun pääyhteistyökumppanina toimii vuonna 1933 perustettu visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia, yhteistyökumppanina Finnish Design Shop ja luovana kumppanina so_helsinki

Paimion parantola täyttää 90 vuotta!

Tilaa uutiskirjeemme, ja kuulet ensimmäisenä juhlavuoden tapahtumista ja näyttelyistä.