Paimio Sanatorium 90 Poster Competition

Paimion parantola 90 – Inhimillinen näkökulma -julistekilpailu

Osallistumisohjeet

Kilpailu on suunnattu visuaalisen viestinnän suunnittelun ammattilaisille ja alan opiskelijoille Suomessa ja ulkomailla. Kilpailuun voi osallistua useammalla julisteella. Kustakin ilmoitetusta kilpailuehdotuksesta tulee maksaa 20 euron osallistumismaksu*.

Kaikkien julisteiden tulee olla aikaisemmin julkaisemattomia. Osallistuja sitoutuu olemaan julkaisematta kilpailuun lähetettyä julistetta ennen kuin kilpailun tulokset on julkistettu.

Tekijän nimi ja yhteystiedot liitetään ilmoitukseen. Useamman kuin yhden tekijän toteuttamasta työstä on ilmoitettava kaikkien tekijöiden nimet ja yhteystiedot. Rekisteröitymistiedot tulee täyttää huolellisesti. Ilmoittautuja vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Kilpailuehdotukset tulee tehdä kokoon 70 x 100 cm 300 dpi.

Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden jättää kilpailun ulkopuolelle näitä mittoja pienemmät tai suuremmat julisteet.

Kilpailuehdotuksissa tulee olla Paimio Sanatorium 90 -tunnus. Lataa tunnus täältä

Julisteet tulee suunnitella 70 x 100 (300 dpi) kokoon, mutta kilpailulomakkeeseen ladataan maksimissaan 10 MB kokoinen pdf-tiedosto. Shortlistalle päässeistä töistä pyydetään erikseen painokelpoinen tiedosto näyttelyä varten.

Ehdotukset tulee nimetä sekä niistä tulee kirjoittaa lyhyt kuvaus englanniksi kilpailulomakkeeseen.

Kilpailuehdotukset tulee jättää sähköisen kilpailulomakkeen kautta. Sähköpostitse jätettyjä ehdotuksia ei arvioida.

Kilpailun tuomaristo valitsee sähköisistä kuvatiedostoista näyttelyyn hyväksytyt julisteet, jotka muodostavat ehdotuksien shortlistan. Kilpailun järjestäjä tuottaa näyttelyyn tulevat kappaleet.

Julistekilpailua järjestävien tahojen henkilöstö ei voi osallistua kilpailuun.

Suunnittelun inspiraationa käytettäviä Aalto-materiaaleja löytyy esimerkiksi:

 

Tekijänoikeudet säilyvät tekijöillä. Käyttöoikeuksien lunastuksesta sovitaan erikseen kirjallisesti.

Palkitut julisteet

Kilpailuun osallistumalla tekijä hyväksyy sen, että Paimion parantola -säätiöllä on yksinoikeus valmistaa ja myydä kilpailussa palkituista julisteista myyntikappaleita omissa tai valitsemissaan kanavissa. Oikeus valmistaa uusia myyntikappaleita rajoittuu vuoteen 2025 tai on muuten sovittava erikseen. Palkittujen suunnittelijoiden kanssa tehdään myyntiin liittyvät erilliset sopimukset Paimion parantola -säätiön kanssa. Myydyistä julisteista maksetaan tekijälle viiden (5) prosentin rojalti verottomasta myyntihinnasta. Kilpailun järjestäjä varaa itselleen mahdollisuuden valmistaa kappaleita myyntiin myös kunniamaininnan saaneista julisteista edellä mainituin ehdoin.

Kilpailun shortlistalle valitut työt

Kilpailun järjestäjällä on oikeus järjestää lähetetyistä kilpailutöistä näyttelyitä Suomessa ja muualla. Kilpailun järjestäjällä on oikeus valmistaa kappaleita (fyysisiä ja sähköisiä) ja saattaa yleisön saataviin kilpailuun osallistuneita julisteita tapahtuman viestinnässä, näyttely- ja opetustoiminnassa sekä markkinoinnissa korvauksetta eri medioissa. Lisäksi kilpailun järjestäjällä on oikeus saattaa yleisön saataviin kilpailuun osallistuneita julisteita painetun tai sähköisen näyttelyluettelon muodossa.

Ilmoittautuminen on auki 10.2.–10.3.2023, ja päättyy 10.3. klo 23.59 UTC+2.

*Kilpailun osallistumismaksut kohdistetaan Paimion parantolan taiteilijaresidenssitoimintaan, missä kymmenelle taiteilijalle tarjotaan mahdollisuus viikon residenssiin Paimion parantolassa.


Paimion parantola täyttää 90 vuotta!

Tilaa uutiskirjeemme, ja kuulet ensimmäisenä juhlavuoden tapahtumista ja näyttelyistä.